Kelias link natūralumo: valgymas
Valgymas
Štai keli patarimai, kuriuos pritaikę galite pagerinti savo valgymo kokybę:
Palaiminkite savo maistą, kad jis gautų teigiamos energijos.
Valgydami susitelkite tik į maistą. Nežiūrėkite televizoriaus, neskaitykite laikraščių, žurnalų. Pamėginkite būti čia ir dabar ir pasimėgauti maistu: pauostykite, kokį kvapą skleidžia patiekalas, apžiūrėkite, kaip atrodo patiekalas, kokių spalvų, kramtydami pajuskite jo skonį, tekstūrą.
Geriausiai virškinamas maistas sėdint, todėl valgant patartina sėdėti. Jeigu po valgio norite prigulti, gulkite ant kairiojo šono.
Po valgio iškart nekilkite nuo stalo – dar keletą minučių pasėdėkite.
Sukramtykite maistą kiek tik galite geriau, tiek, kad burnoje esantis maistas pavirstų į tirštą konsistenciją. Taip pagerinamas maisto virškinimas, nes jis suvilgomas seilėmis, ir geriau įsisavinamos maisto medžiagos.
Atsigerkite vandens 15–30 min. prieš valgį, kad pagerintumėte virškinimą, ir praėjus 2 val. po valgio.
Valgykite būdami ramios būsenos: nei per daug susijaudinę, nei supykę. Jeigu jūs jaučiatės įsiaudrinę, šiek tiek palaukite, kol aprimsite, ir tik tada valgykite.
Tarp valgių neužkandžiaukite.
Sudėkite rankas maldai ir taip pabūkite pusantros minutės. Tai padeda atstatyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą (pagal Kacudzo Niši).
Išbandykite valgyti produktus atskirai: pirma salotas, antra vienos rūšies daržoves, po to dar vienos rūšies daržoves, tada grūdus. Turėtumėte pajusti, kad geriau suvirškinamas maistas.